Stakeholders gezocht voor aanvulling ISO 22000 voor transport en opslag

27-08-2013 De internationale ISO commissie 'Management systems for food safety' (SC 17) van ISO/TC 34 (Food products) roept personen op zich aan te bieden om convenor (voorzitter) te worden van de nieuwe ISO werkgroep 'Transportation and storage'.

Deze werkgroep gaat een ISO norm opstellen met voedselveiligheidsaspecten bij transport en opslag van voedingsmiddelen. NEN onderzoekt momenteel of Nederlandse stakeholders bij dit initiatief betrokken willen worden.

De nieuwe norm zal specifieke informatie over transport en opslag bevatten en zal worden gebruikt in combinatie met de meer algemene basisnorm voor voedselveiligheid in de keten, ISO 22000. Geïnteresseerde ISO-lidstaten, waaronder Nederland, krijgen met deze resolutie de mogelijkheid zich aan te bieden om het secretariaat en voorzitterschap van de nieuwe ISO werkgroep te voeren. Dit kan vooral om strategische redenen erg interessant zijn, ook voor u!

ISO 22000 burgert in

Het gebruik en de erkenning van ISO 22000 ('Voedselveiligheidsmanagementsystemen – Eisen aan een organisatie in de voedselketen') als internationale voedselveiligheidsnorm groeit, zowel in Nederland als internationaal. Naast deze basisnorm voor het managen van de voedselveiligheid, ontwikkelt ISO diverse aanvullende documenten voor specifieke sectoren van de voedingsketen.

Doel is de implementatie van ISO 22000 in deze sectoren te vergemakkelijken. Op dit moment bestaan er al sectorspecifieke invullingen voor voedselproductie ('manufacturing'), voor het boerenbedrijf ('farming') en voor catering. Ook wordt er gewerkt aan een document voor verpakkingsmaterialen die gebruikt worden in de voedselindustrie.

Nieuwe werkgroep

De nieuwe ISO werkgroep (WG 6) gaat een ISO norm opstellen met voedselveiligheidsaspecten bij transport en opslag van voedingsmiddelen, in aanvulling op ISO 22000. Betrokkenheid hierbij van Nederland, internationaal transportland bij uitstek, lijkt voor de hand te liggen.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie?

Voor meer informatie over deelname aan deze commissie kunt u contact opnemen met:

Marcel de Vreeze

(015) 2 690 125

marcel.devreeze@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop