Toegevoegde waarde van de ISO standaard voor hout en houtproducten niet inzichtelijk voor de sector

28-06-2017 Op 25 juni jl heeft NEN namens de Nederlandse stakeholders een negatieve stem uitgebracht tijdens de openbare consultatieronde van het normontwerp ISO/DIS 38200 ‘Chain of Custody for wood and woodbased products’.

Tegelijkertijd heeft de normcommissie besloten een afvaardiging vanuit de houtsector als delegatie naar de eerstvolgende vergadering dit najaar te sturen om nog een keer de zorgen van de Nederlandse houtsector onder de aandacht te brengen.

De commissie heeft een aantal constructieve verbeteringsvoorstellen gemaakt, die tijdens de plenaire vergadering nader toegelicht en besproken zullen worden. Samen met de andere leden van de ISO commissie zal de Nederlandse delegatie vervolgens besluiten of de nieuwe versie van de norm goed genoeg is om door te gaan naar de volgende fase (FDIS).

Is uw organisatie actief in de sector hout en houtproducten? Zal de nieuwe norm straks ook voor uw organisatie van toepassing zijn? Nu bestaat nog de kans om de inhoud van de norm aan te passen door lid te worden van de nationale normcommissie ‘Chain of Custody’. De eerstvolgende vergadering van de Nederlandse normcommissie ‘Chain of Custody’ staat gepland voor 13 september a.s.

Geïnteresseerd?
Neem dan contact op met Juliane Eykelhoff (energy@nen.nl).

Eerder door u bekeken

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids