Veevoedertabel herzien

03-08-2016 De chemische samenstelling en voedingswaarden van een aantal veevoedergrondstoffen zijn op meerdere punten geactualiseerd. Verder is een rekentool om voederwaarden van grondstoffen te berekenen online gekomen.


Het Centraal Veevoederbureau (CVB) paste in 2011 voor het laatst de veevoedertabel aan.
De belangrijkste vernieuwingen in de nieuwe versie zijn:1. Er zijn geactualiseerde samenstellingen van veevoedergrondstoffen, vochtrijke diervoeders en ruwvoeders. Zowel de chemische samenstelling als de rekenregels om voederwaarden te bepalen zijn vernieuwd.

2. Nieuwe netto-energiewaarden voor groeiende varkens (NE2015). Deze nieuwe energiewaarden zijn gebaseerd op recente proeven.

3. Er zijn twee nieuwe grondstoffen. Dried Distillers Grains with Solubles (DDGS) en tarwegistconcentraten hebben nu ook een voederwaardering gekregen voor varkens en voor herkauwers.

4. Fosforverteringscoëfficiënten voor varkens zijn bijgesteld. De eerdere schijnbare verteringscoëfficiënten voor varkens zijn gecorrigeerd voor endogene verliezen van fosfor. De gestandaardiseerde verteringscoëfficiënten geven een beter beeld van de werkelijke fosforverteerbaarheid.

Bron: www.demolenaar.nl

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop