Vier normen voor zuivelmicrobiologie herzien

23-05-2014 Vier nationale normen over zuivelmicrobiologie zijn herzien en gepubliceerd. De oorspronkelijke normen uit 1999 sluiten met de herziening perfect aan op de huidige omstandigheden in laboratoria.

Het gaat om de volgende normen:
NEN 6807:2014 - Melk en melkproducten - Bepaling van het gehalte aan thermoresistente micro-organismen
NEN 6808:2014 - Melk en melkproducten - Bepaling van het gehalte aan thermoresistente streptokokken
NEN 6809:2014 - Melk en melkproducten - Bepaling van het gehalte aan sporen van thermofiele aerobe sporenvormende bacteriën
NEN 6813:2014 - Melk en melkproducten - Bepaling van het gehalte aan sporen van mesofiele aerobe sporenvormende bacteriën

Praat mee over analysemethoden

De meeste normen over analysemethoden voor zuivelmicrobiologie worden op internationaal niveau ontwikkeld door de commissie ISO/TC 34/SC 9 'Food products - Microbiology'. Maar ook op nationaal niveau is er activiteit waar u deel van kunt uitmaken: een werkgroep van experts is actief voor een aantal specifieke onderwerpen op het gebied microbiologie in de zuivelsector. Deze werkgroep Zuivelmicrobiologie is ook actief betrokken bij de volgende internationale standaardisatietrajecten: 'Microbiology of food and animal feeding stuffs - Horizontal method for the enumeration of psychrotrophic microorganisms' en 'Fermented milk products - Quantification of lactic acid bacteria - Flow cytometry method (Reference method)'.

Meer weten?

Voor meer informatie, bijvoorbeeld om lid te worden van de werkgroep of om conceptnormen in te zien, kunt u contact opnemen met Laura Mout, NEN AgroFood & Consument, telefoon (015) 2 690 436, e-mail laura.mout@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura Mout, NEN AgroFood & Consument

(015) 2 690 436

laura.mout@nen.nl

Handbook ISO 22000

How to use ISO 22000 - Food safety management systems

Het ISO-handboek is een praktische uitgave voor alle MKB’ers in de levensmiddelensector.

Lees meer
Bestel de gids