Weer standaard geaccepteerd door Ketenborging

07-02-2018 Ketenborging.nl heeft onlangs de Feed Chain Alliance Standaard geaccepteerd. De standaard werd op 2 januari van dit jaar als eerste diervoederstandaard geaccepteerd. Inmiddels zijn er diverse andere goedgekeurde kwaliteitsschema’s, waaronder een op basis van ISO 22000.

Ketenborging.nl is een initiatief van de Nederlandse Taskforce Voedselvertrouwen. Samen met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft de Taskforce criteria opgesteld voor private voedselveiligheids- en kwaliteitsschema’s.

De organisatie wil bedrijven uit de voedselketen laten zien welke kwaliteitsschema’s aan die criteria voldoen, zodat bedrijven op hun beurt zaken kunnen doen met betrouwbare partners.

FSSC22000

Ketenborging heeft ook andere schema’s goedgekeurd, zoals BRC, IFS en FSSC 22000 (alleen voor levensmiddelen). Het FSSC 22000 Food Safety System biedt het raamwerk waarbinnen bedrijven op een effectieve manier hun verantwoordelijkheden kunnen managen op het gebied van voedselveiligheid. De standaard is goedgekeurd door het GFSI en is gebaseerd op bestaande ISO-normen, waaronder ISO 22000 (food safety management) en ISO/TS 22002-1 (food manufacturing). Dit biedt een hoge garantie dat een bedrijf aan alle vereisten voor een goed voedselveiligheidssysteem voldoet. Wereldwijd hebben al meer dan 18.000 bedrijven dit certificaat in hun bezit.

Meer informatie is te vinden op ketenborging.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop