Workshop MicroVal over alternatieve microbiologische bevestigingsmethodes

25-06-2018 MicroVal houdt op 29 oktober een workshop in Wageningen over validatie en verificatie van alternatieve microbiologische bevestigingsmethoden. Het doel is om ervaringen te delen en informatie uit te wisselen.

MicroVal heeft onlangs de eerste certificaten uitgeven voor alternatieve microbiologische bevestigingsmethoden. In een internationale samenwerking met Bruker (Duitse fabrikant), Adria (Frans MicroVal Expert Lab) en Qlaboratories (Amerikaans MicroVal Expert Lab) is de Bruker MALDI Biotyper® voor diverse micro-organismen gevalideerd en gecertificeerd.

Norm

MicroVal is een internationaal platform voor de validatie en certificatie van alternatieve microbiologische methoden. Van oudsher vindt validatie van alternatieve microbiologische methoden plaats tegen ISO 16140-2:2016 (voorheen ISO 16140:2003) voor kwantitatieve en kwalitatieve microbiologische testen.

Binnen ISO is nu ook een norm in ontwikkeling voor validatie van alternatieve bevestigingsmethoden; ISO/DIS 16140-6:2017 Microbiology of the food chain -- Method validation -- Part 6: Protocol for the validation of alternative (proprietary) methods for microbiological confirmation and typing procedures.

In parallelle studies is de Bruker MALDI Biotyper® gevalideerd voor een viertal micro-organismen: Cronobacter spp, Samonella spp, Campylobacter,en Listeria spp. en Listeria Monocytogenes. De resultaten van de studies zijn door de internationale groep van experts in de MicroVal technische commissie goedgekeurd en Lloyd’s Register heeft de certificaten uitgegeven.

Workshop

Om ervaringen te delen en informatie uit te wisselen over validatie van bevestigingsmethoden is er op 29 oktober een workshop in Wageningen. Deze workshop duurt een halve dag.

In de workshop zal daarnaast de nieuwste informatie gegeven worden over de ISO normen die momenteel ontwikkeld worden op het gebied van validatie (ISO/DIS 16140-6:2017), verificatie (ISO/DIS 16140-3:2017 ) en in-house validatie (ISO/DIS 16140-4:2017), inclusief de relatie met accreditatie.

De workshop is met name bedoeld voor microbiologische laboratoria die met dit soort methoden werken, of dit in de toekomst gaan doen.

Meer informatie

NEN is als secretariaat van MicroVal nauw betrokken bij de validatie en certificatie. Voor informatie over MicroVal en mogelijkheden voor de validatie van alternatieve microbiologische methoden voor levensmiddelen (inclusief zuivel), water en cosmetica kunt u terecht op www.microval.org of neem contact op met Imola Ferro, manager MicroVal secretariaat, microval@nen.nl.

Meer informatie en inschrijven voor de workshop.

Eerder door u bekeken

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Imola Ferro, manager MicroVal secretariaat.

microval@nen.nl

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop