World Food Day in Nederland in teken van techniek

31-10-2018 Tijdens de afgelopen editie van World Food Day vonden door het land heen verschillende activiteiten plaats om bij deze speciale dag stil te staan. In ’s-Hertogenbosch werd het grootste evenement gehouden, met als insteek data en techniek. Wereldvoedseldag (World Food Day) vond dit jaar plaats op 16 oktober.

Deze dag is in 1979 door de Verenigde Naties uitgeroepen om aandacht te vragen voor voedselzekerheid. In meer dan 150 landen vinden allerlei acties en evenementen plaats om hierbij stil te staan.

In Nederland was het festival in ’s-Hertogenbosch op 13 oktober het grootste evenement, maar door het hele land waren er allerlei activiteiten rondom Wereldvoedseldag te vinden. Tijdens World Food Day konden bezoekers bekijken hoe zij met hun voedselkeuzes elke dag kunnen helpen om het eten van morgen te veranderen.

Dit jaar keek de organisatie in ’s-Hertogenbosch extra naar de kansen die data en technologie bieden om eerlijke handel, duurzaamheid en gezondheid voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. Zo was het mogelijk sappige insectenburgers te eten en te beoordelen of drones voor minder bestrijdingsmiddelen zorgen. Of na te denken over de vraag of er straks wellicht een 3D-printer in je keuken staat? Met deze insteek poogde de organisatie de bezoekers met de nieuwste ontwikkelingen kennis te laten maken die kunnen helpen om honger op te lossen.

Meer informatie

Wilt u meer informatie of heeft u vragen over voedselveiligheid? Neemt u dan contact op met NEN Landbouw & Levensmiddelen via afc@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen? Wij helpen u graag.


NEN Klantenservice
Voor vragen over het bestellen van normen en/of online oplossingen.

015 - 2 690 391

klantenservice@nen.nl


NEN Landbouw & Levensmiddelen
Voor inhoudelijke vragen over AgroFoodnormen en deelname aan normcommissies.

015 - 2 690 351

afc@nen.nl

Meest bekeken normen

NEN Shop