Kick-off plastics in het milieu

02-09-2019 Maandag 9 december 2019 organiseert NEN een informatiebijeenkomst over plastics in het milieu. De bijeenkomst is voor belanghebbende partijen die actief zijn op het gebied van plastics in het milieu. De deelnemers krijgen verschillende inzichten en er zijn discussie- en brainstormsessies.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat plastics overal ter wereld in het milieu terecht komen. Internationaal zijn er diverse initiatieven om tot normalisatie voor plastics in het milieu te komen.

Programma

De deelnemers krijgen inzicht in de nationale, Europese en mondiale initiatieven op het gebied van plastics in het milieu. Er wordt gekeken welke rol Nederland hierin speelt en hoe deze positie verbeterd kan worden. Vervolgens zijn er discussie- en brainstormsessies gericht op verschillende deel-onderwerpen.

De middag wordt afgesloten met een samenvatting van ieder onderwerp en ook de vervolgstappen worden besproken.

Actieteams

Na afloop van de bijeenkomst worden diverse actieteams samengesteld die aan de slag gaan met de belangrijkste onderwerpen rondom plastics in het milieu.

Het doel van de actieteams is om te bepalen wat het Nederlandse standpunt is betreft de verschillende onderwerpen en te komen tot een whitepaper. Tevens wordt er gekeken welke partijen geïnteresseerd zijn om de ontwikkelingen in ISO en CEN te volgen.

Voor wie

NEN komt door middel van deze bijeenkomst graag in contact met belanghebbende partijen op het gebied van plastics in het milieu. Belanghebbende partijen zijn bijvoorbeeld:

  • laboratoria voor de analyse en monitoring van plastics in het milieu en voedsel;
  • plastic en kunststof producerende bedrijven;
  • afvalverwerkende en afval recyclerende bedrijven;
  • onderzoekers gespecialiseerd in de verspreiding van plastics in het milieu;
  • innovators en uitvinders op het gebied van recycling van plastics en verwijdering van plastics;
  • ambassadeurs en pleitbezorgers voor het verwijderen en voorkomen van plastics in het milieu.

Aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op maandag 9 december van 12.00 tot 16.45 bij NEN. Aanmelden kan tot 1 december 2019 via NEN Evenementen.

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Marina Maroulakis, Consultant Milieu & Maatschappij, telefoon 015 2 690 303 of email mm@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl