NEN ondertekent grondstoffenakkoord

25-01-2017 Gister heeft NEN het grondstoffenakkoord ondertekend. Het grondstoffenakkoord is een afspraak tussen bedrijven, overheden en milieuorganisaties om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.

De deelnemende partijen spreken onder andere af om zich er voor in te zetten dat grondstoffen efficiënt worden gebruikt en worden gerecycled. De focus ligt daarbij op vijf verschillende thema’s: biomassa en voedsel, kunststoffen, maakindustrie, bouw en consumptiegoederen.

Ketensamenwerking

Een circulaire economie is goed voor het milieu, vermindert van afhankelijkheid van schaarse grondstoffen en versterkt de economie. In de circulaire economie zijn afspraken nodig om ketensamenwerking te realiseren, schaalgrootte te krijgen en marktvertrouwen te winnen. Deze afspraken kunnen worden vastgelegd in normen.

NEN wil faciliteren dat de normen die nodig zijn voor circulaire economie worden opgesteld. NEN heeft een netwerk van 5000 experts uit bedrijven, overheden en onderzoeksinstellingen. Voor elk van de vijf thema’s kan dit netwerk bijdragen aan de circulaire economie. De ondertekening vond plaats in Den haag, in het bijzijn van Minister Kamp en Staatssecretaris Dijksma.

Meer informatie

Voor informatie over de ontwikkeling van de circulaire economie en normen, neem contact op met Ab de Buck, consultant Industrie & Veiligheid, telefoon (015) 2 690 269 of e-mail mm@nen.nl.

Voor meer informatie over het grondstoffenakkoord, gaat u naar de website.
Heeft u interesse in de ontwikkelingen op het gebied van circulaire economie? Lees hier meer.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl