NEN peilt interesse voor nieuwe Europese norm voor bepaling hydromorphologische toestand van meren

02-10-2013 Voor het bepalen van de hydromorphologische toestand van meren heeft de Europese Technische Commissie CEN/TC 230 'Water analysis' recent voorgesteld een nieuwe norm te ontwikkelen. NEN zoekt bedrijven en organisaties met ervaring of interesse in dergelijke normen, en/of die namens Nederland willen deelnemen aan dit normalisatietraject. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met NEN.

NEN-EN 16039 beschrijft het beoordelen van de hydromorphologische kenmerken van meren. De CEN/TC 230 heeft een richtlijn voor het karakteriseren van de hydromorphologische kenmerken van meren voorgesteld. Deze richtlijn zal vergelijkingen op het gebied van hydromorphologie mogelijk tussen meren binnen één land en tussen meren binnen verschillende Europese landen mogelijk maken.

Het voornaamste doel van de richtlijn is om de afwijking van natuurlijke status als gevolg van menselijke druk vast te stellen. Het document stelt informatiebronnen voor die geschikt zijn om de veranderde toestand van de hydromorphologische kenmerken vast te leggen.

Indien er belangstelling is vanuit de Nederlandse markt voor een actieve rol in de verdere ontwikkeling van deze Europese norm dan kan NEN dit faciliteren. Aan deelname zijn wel kosten verbonden. Belangstellenden kunnen zich aanmelden bij het secretariaat via milieu@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over dit project, andere projecten en deelname aan normalisatie in het algemeen: Erica Fritse, consultant Milieu.

(015) 2 690 303

milieu@nen.nl

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl