Nederland leider in SMART-watermanagement; NEN peilt interesse voor normalisatie en standaardisatie op dit werkterrein

24-04-2014 Nederland is een waterland. Ons land staat wereldwijd bekend om haar kennis en kunnen op het gebied van water en watermanagement. Deze kennis blijft niet stil staan, maar verbreedt zich steeds meer en heeft tegenwoordig ook een sterke SMART-component waardoor er sprake is van SMART-watermanagement. NEN onderzoekt momenteel of normalisatie en standaardisatie in de watersector kan plaatsvinden.

Binnen het watermanagement is SMART, waarbij ICT en standaardisatie als aanjager voor innovatie staan, een steeds belangrijkere innovatiecomponent. NEN wil graag in contact komen met partijen binnen SMART-watermanagement en is samen met Croon Elektrotechniek B.V., o.a. betrokken bij waterkeringen, een verkenning gestart om te peilen of er voldoende interesse is voor normalisatie en standaardisatie op dit gebied. NEN heeft hierbij een integrale aanpak en afstemming tussen diverse spelers binnen de watersector en verschillende werkgebieden voor ogen. Deze werkgebieden zijn: water-infrawerken, waterinstallaties (in gebouwen), waterkeringen en waterzuivering. Alle belanghebbende organisaties kunnen via normalisatie invloed uitoefenen en meewerken aan het bereiken van SMART-watermanagementnormen voor een specifiek werkgebied. Een aantal marktpartijen heeft hiertoe al haar medewerking verleent.

Verdere inventarisatie

In het voorjaar van 2015 organiseert NEN ook een workshop om de belangstelling voor normalisatie en standaardisatie op dit werkterrein en belangstelling voor verschillende werkgebieden verder te inventariseren. Deze gratis bijeenkomst wordt gehouden bij NEN in Delft, meer informatie hierover volgt te zijner tijd.

Contact, meer informatie en deelname

Wilt u worden betrokken bij deze verkenning, meer inhoudelijke informatie over specifieke werkgebieden, of informatie over het normalisatie- en/of standaardisatieproces? Dan kunt contact opnemen met:
Ton van Bergeijk, consultant Informatietechnologie & Telecom, telefoon (015) 2 690 200 of e-mail kid@nen.nl.
Erica Fritse, consultant Milieu & Maatschappij, telefoon (015) 2 690 303 of e-mail milieu&maatschappij@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl