Normen voor statistische analyse van big data

02-02-2018 Het belang van statistische analyse van big data kent geen twijfel. De omvang van data sets compliceert echter de analyse van data. Binnen ISO zijn drie voorstellen gedaan voor de ontwikkeling van normen voor statistische analyse van big data. Als belanghebbende kunt u deelnemen aan de ontwikkeling van deze normen.

Data zijn makkelijk te verzamelen en worden een steeds belangrijkere informatiebron voor besluitvorming. Betrouwbare methoden om data te verzamelen en analyseren worden dus ook steeds belangrijker. ISO/TC 69 ‘Application of statistical methods’ heeft de volgende voorstellen voor normen gedaan:

  • Terms used in big data (predictive analytics)
  • Big Data Analytics -- Data Science Life Cycle
  • Big Data Analytics -- Model Validation

Normcommissie

In Nederland wordt het werkprogramma van ISO/TC 69 ‘Application of statistical methods’ gevolgd door een schaduwcommissie. ISO/TC 69 werkt aan internationale normen en richtlijnen voor onder meer Quality Function Deployment (QFD), Six Sigma, Big Data, Statistical Process Control (SPC) en controlekaarten. Door lid te worden van de normcommissie sluit u zich aan bij een internationaal netwerk van experts, bent u op de hoogte van de state-of-the-art en heeft u invloed op de inhoud van de normen.

Meedoen?

Wilt u meer weten of heeft u interesse om deel te nemen aan de ontwikkeling van deze normen? Neem dan contact op met Thamar Zijlstra, mm@nen.nl of 015 2 690 154.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Thamar Zijlstra, consultant Milieu & Maatschappij.

mm@nen.nl

015 2 690 154

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl