Praktijkdag Microbiologie: ontwikkelingen rond methoden

13-03-2015 Belangrijkste veranderingen van klassieke methoden en de gevolgen daarvan voor de dagelijkse praktijk worden besproken en bediscussieerd door deskundigen die nauw betrokken zijn bij het normalisatieproces. Betrouwbaarheid, praktijk en gebruikersvriendelijkheid staan hierbij centraal. Alweer de vijfde editie van het boek Microbiologie van Voedingsmiddelen wordt gepresenteerd op de praktijkdag van woensdag 29 april in Artis, Amsterdam.

De focus van de praktijkdag zal vooral liggen op microbiologie van de voedselketen, daarnaast komen er ook overlappende thema’s met watermicrobiologie aan bod. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderwerpen als de kwaliteit van microbiologische media, validatiedossiers, accreditatie en het laboratorium van de toekomst. De middag van de praktijkdag wordt zelfs speciaal gestart met een presentatie van Simon in ’t Veld (Vitens) over Legionella: een specifiek thema voor watermicrobiologen.

Bekijk het volledige programma van de praktijkdag. De prijs voor VMT leden is € 395,= en voor niet leden € 495,= (beide incl. de nieuwe uitgave Microbiologie). U kunt zich hier inschrijven.

Presentatie: welkom in de wereld van de Legionella-kweek

Voor het kweken van Legionella-bacteriën wordt in Nederland NEN 6265 toegepast. Andere landen gebruiken eigen nationale normen of de standaarden van ISO 11731 uit 1998 en 2008. Die uit 1998 is voor watertypen met een hoge concentratie aan bacteriën, die uit 2008 voor watertypen met een lage concentratie aan bacteriën.

Nederland vervult een voortrekkersrol om deze beide ISO-standaarden samen te voegen en procedures te schrijven waarmee diverse matrices kunnen worden geanalyseerd. Gezamenlijke internationale onderzoeken en ringonderzoeken bewijzen de noodzaak daarvan. De resultaten van deze onderzoeken worden getoond en de ontwikkeling van de nieuwe ISO 11731 standaard toegelicht.

Waarom deelnemen?

Voor microbiologen, analisten, managers van bedrijfs- en contractlaboratoria, maar zeker ook kwaliteitsmanagers, bedrijfsleiders, auditoren en consultants is deze dag een gelegenheid bij uitstek om hun kennis en netwerk te vergroten, hun mening aan te scherpen en te weten waar zij vooral op moeten letten bij het verkrijgen en interpreteren van analyseresultaten. Samen met een bezoek aan Micropia een onmisbaar event! Schrijf u nu in en verzeker uzelf van een plek!

Meer informatie
Voor meer informatie over de normen: Laura Mout, consultant Milieu & Maatschappij (telefoon: 015-2690436, e-mail: laura.mout@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Contact of informatie

Voor meer informatie over dit onderwerp, neemt u contact op met: Laura Mout, consultant Milieu & Maatschappij

laura@nen.nl

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl