Publicatie normontwerp investeringen en financieringsactiviteiten voor klimaatverandering

28-04-2020 ISO heeft het normontwerp ISO 14097 ‘Kader met principes en eisen voor het beoordelen en rapporteren van investeringen en financieringsactiviteiten met betrekking tot klimaatverandering’ opgesteld. Dit is de eerste norm die relevant is voor de financiële sector in een reeks normen voor klimaatadaptatie normen die op internationaal niveau wordt ontwikkeld. Belanghebbenden kunnen tot 1 juli 2020 online commentaar indienen op het normontwerp.

Het normontwerp ISO 14097 is bedoeld als raamwerk dat organisaties in staat stelt hun investeringen en financieringsactiviteiten met betrekking tot klimaatverandering te beoordelen en te rapporteren.Onderwerpen normontwerp

Onderwerpen die aan bod komen, zijn onder meer het beoordelen van fysieke en ‘transition’ risico’s met betrekking tot klimaatverandering op financiële assets (private aandelen, beursgenoteerde aandelen, obligaties, leningen). Daarbij komt ook de beoordeling van de compatibiliteit en impact van investeringen op ‘low carbon pathways’, klimaatadaptatie en klimaatdoelen.

Commentaar

Belanghebbenden kunnen het normontwerp kosteloos inzien en tot 1 juli 2020 commentaar indienen via normontwerpen.nen.nl.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Nadine Planzer, Consultant Milieu & Maatschappij, telefoon of e-mail milieu&maatschappij@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘ISO Managementnormen Klimaatadaptatie’ houdt zich bezig met het opstellen en onderhouden van normen in de ISO 14090-reeks, onder de ISO/TC 207/SC7. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar milieu&maatschappij@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl