Rol standaarden klimaatadaptatie op de voorgrond bij Kennisdag Ruimtelijke Adaptatie

10-12-2019 Afgelopen dinsdag, tijdens de Kennisdag Ruimtelijke Adaptatie, heeft Ab de Buck namens OSKA (Overleg Standaarden Klimaatadaptatie) een toelichting gegeven op de rol van standaarden bij klimaatadaptatie.

Nederland staat voor de opgave om een miljoen nieuwe woningen te bouwen. Die moeten energiezuinig zijn en standaarden bepalen hoe je dat vaststelt. In de toekomst zijn er meer hittegolven en het is zaak dat daar in het ontwerp van woningen rekening mee wordt gehouden. OSKA heeft in kaart gebracht welke aanpassingen in standaarden nodig zijn om dit te gaan doen.

OSKA: Overleg Standaarden Klimaatadaptatie

OSKA is een samenwerkingsverband van overheden, bedrijven kennisinstellingen en standaardisatie-organisaties. NEN voert hiervan het secretariaat. In OSKA werken partijen samen om te zorgen dat in standaarden en normen rekening wordt gehouden met de effecten van klimaatverandering. Dit is cruciaal om ervoor te zorgen dat nieuwe inzichten worden meegenomen in de uitvoeringspraktijk.

Over de Kennisdag Ruimtelijke Adaptatie

De Kennisdag Ruimtelijke Adaptatie is de landelijke bijeenkomst waarin bedrijven, overheden en kennisinstellingen kennis opdoen en nieuwe inzichten delen op het gebied van ruimtelijke maatregelen voor klimaatadaptie. De bijeenkomst is georganiseerd door het DeltaProgramma Ruimtelijke Adaptatie en er namen 150 professionals aan deel.

Meer informatie

Bekijk voor meer informatie de website van OSKA of neem voor vragen contact op met Ab de Buck of Jacobien Boehmer.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl