Save the date: 29 september informatiebijeenkomst conformiteitsbeoordeling

20-07-2017 Certificaten, zelfverklaringen, keurmerken, het zijn belangrijke manieren om conformiteit aan te tonen. Voor vertrouwen in internationale handel zijn ze van cruciaal belang. Het systeem van conformiteit is gebaseerd op internationale ISO normen. Deze normen worden op dit moment geschaduwd door een Nederlandse commissie. Op 29 september vindt er een informatiebijeenkomst plaats over het werkprogramma van deze commissie en mogelijkheden tot deelname.

De normen voor conformiteitsbeoordeling worden ontwikkeld binnen ISO/CASCO. Ze beschrijven onder meer de eisen die aan accreditatie instellingen, certificerende instellingen en toezichthouders worden gesteld. Ook ontwikkelt CASCO documenten voor het auditen van managementsystemen en kijkt vooruit naar sectoren die mogelijk behoefte zouden hebben aan conformiteitsbeoordeling.

Nederlandse invloed

Op dit moment bestaat er een Nederlandse commissie die het werk van ISO/CASCO schaduwt. Ook wil deze commissie discussies op het gebied van conformiteitsbeoordeling voeren en de kennis erover bij een grotere groep mensen onder de aandacht brengen. De commissie staat open voor nieuwe leden en daarom organiseert NEN een informatiebijeenkomst.

Aanmelden

De bijeenkomst is op vrijdag 29 september van 10:00 tot 13:00 uur en vindt plaats bij NEN, Vlinderweg 6 in Delft. Voor meer informatie en registratie kunt u terecht op de website van NEN. Het programma wordt op dit moment nader ingevuld. Deelname aan deze bijeenkomst is kosteloos.

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Thamar Zijlstra, consultant Milieu & Maatschappij, telefoon (015) 2 690 154 of e-mail mm@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie neemt u contact op met Thamar Zijlstra, consultant Milieu & Maatschappij

(015) 2 690 154

mm@nen.nl

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact op met Milieu & Maatschappij

015 2 690 303

mm@nen.nl