Consultatie over beveiliging netwerk- en informatiesystemen (NIB-richtlijn)

03-09-2020 De Europese Commissie houdt een publieke consultatie waarin u uw mening kan geven over de richtlijn beveiliging netwerk- en informatiesystemen (NIB-richtlijn 2016/1148). Agentschap Telecom is toezichthouder op deze wet.

In Nederland is dit de Wet Beveiliging Netwerk en Informatiesystemen (Wbni). Digitale dienstverleners en aangewezen aanbieder van essentiële diensten in de sectoren energie en digitale infrastructuur moeten hieraan voldoen.

Consultatie

De Europese Commissie heeft als doelstelling: Europa geschikt maken voor het digitale tijdperk. Daarbij wordt de werking van deze richtlijn periodiek beoordeelt. Over verschillende elementen wordt uw mening gevraagd op het gebied van cyberbeveiliging. De consultatie is geopend tot 2 oktober 2020 en is te vinden op de website van de Europese Commissie.

Evaluatie

De Europese evaluatie gaat over de huidige werking van de NIB-richtlijn, uw ervaring met de richtlijn en uw mening over het EU-cybersecuritybeleid. De resultaten worden gebruikt voor de evaluatie van de richtlijn.

Meer informatie

Voor informatie over dit onderwerp: Tom Hoogendijk, Consultant KID, telefoon (015) 2 690 0391 of e-mail kid@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Cybersecurity & Privacy’ houdt zich bezig met normontwikkeling op het gebied van cybersecurity. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar kid@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Top normen Security