Experts Europese onderzoeksprogramma’s digitaal bijeen tijdens een 'virtual workshop'

11-03-2019 Het is niet altijd makkelijk om de juiste mensen vanuit heel Europa met kennis over concrete uitdagingen als het gaat om maatschappelijke veiligheid bij elkaar te krijgen en interessante discussies te laten ontstaan. Maar in de zogenoemde “virtual workshop” op vrijdag 15 februari jl. is het gelukt!

Rol NEN

Experts uit verschillende Europese onderzoeksprogramma’s kwamen digitaal bijeen om te onderzoeken waar bijvoorbeeld ambulancediensten tegenaan lopen als er een terroristische aanval is geweest, en waar medische hulpdiensten aan denken als je het over “normalisatie” hebt. Wat steeds blijft terugkomen als grote waarde van de onderzoeksprojecten is dat normalisatie-onderwerpen niet alleen moeten worden bedacht vanuit onderzoeksinstituten en universiteiten, maar juist de dialoog moet worden gezocht met de mensen die écht werken in die sector en die als “first responders” optreden.

Meer weten over de Horizon 2020 programma’s die de Europese Commissie financiert om zo een veiliger Europa te maken? Bekijk hier drie lopende projecten waarin NEN een actieve rol speelt.

Projecten
NO-FEAR (Network Of practitioners For Emergency medicAl systems and cRitical care) http://no-fearproject.eu/
i-LEAD (Innovation - Law Enforcement Agency's dialogue) http://www.i-lead.eu/
EXERTER (Security of Explosives pan-European Specialists Network) http://www.exerter-h2020.eu/

Meer informatie

Wilt u de bijeenkomst bijwonen of heeft u vragen dan kunt u contact opnemen met: Leanne Valom, consultant normontwikkeling, telefoon 015 2 690 360 of e-mail mm@nen.nl.Eerder door u bekeken

Top normen Security