ResiStand project: 'Increasing disaster Resilience'

22-03-2018 Het identificeren van nieuwe manieren om ‘crisis management en disaster resilience capabilities’ binnen de EU en individuele lidstaten te verbeteren door middel van standaardisatie. Dat is het doel van het tweejarig Europees onderzoeksproject ResiStand.

A New Platform for Boosting Disaster Resilience through Standardisation

Gedurende de afgelopen 2 jaar heeft NEN actief geïnvesteerd in het op de kaart zetten van zelfregulering als instrument in het verbeteren van processen en diensten binnen 'Crisis Management en Disaster Resilience'. Vandaag worden de stappen die gezet zijn gepresenteerd en kijken we samen naar wat er nodig is in de toekomst. De animo voor de 'Final Conference van het H2020 project ResiStand' in Berlijn bleek groot.

In september 2017 organiseerde het onderzoeksproject de workshop ‘ResiStand workshop on standardisation potential’. Tijdens deze workshop presenteert het onderzoeksproject de potentiele ‘New Work Items’ die binnen de scope van het project vallen. Ook de introductie en het testen van de ‘ResiStand Assessment Framework’ (RAF) in kleine groepjes maakt onderdeel uit van de agenda. Het RAF is een applicatie die ontwikkeld is om de uitvoerbaarheid van nieuwe ideeën voor normalisatie beter in te schatten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de ResiStand workshop kunt u contact opnemen met Merel Haverhals, consultant Maatschappelijke Veiligheid.

Eerder door u bekeken

Voor meer informatie over de ResiStand workshop kunt u contact opnemen met Merel Haverhals, consultant Maatschappelijke Veiligheid.

merel.haverhals@nen.nl

(015)2 690 314

Top normen Security