Succesvolle informatiebijeenkomst Private Security Services

17-02-2016 Op donderdag 11 februari namen ongeveer 50 belangstellenden deel aan de informatiebijeenkomst over Private Security Services. Zij lieten zich tijdens de bijeenkomst informeren over de onlangs opgerichte Europese Technische Commissie CEN/TC 439 Private Security Services en de mogelijkheden om bij de ontwikkeling van normen voor dit vakgebied betrokken te zijn.

CEN/TC 439 ontwikkelt Europese normen voor de private beveiligingsbranche. Publieke en private partijen maken steeds meer gebruik van beveiligingsbedrijven. Normen kunnen handvatten bieden bij het bepalen van de eisen waaraan beveiligingsbedrijven en hun personeel dienen te voldoen. Daarnaast ondersteunt normalisatie op dit gebied de toegenomen professionalisering van beveiligers en de verspreiding van ‘best practices’ onder aanbieders van particulieren beveiligingsdiensten. Deze elementen zijn van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de Europese burgers, het bedrijfsleven en overheden een hoge mate van vertrouwen hebben in de particuliere beveiligingsdiensten.

Naar aanleiding van de informatiebijeenkomst wordt een normcommissie opgericht, welke bij voldoende belangstelling op 22 maart a.s. voor het eerst vergadert. Tijdens deze vergadering bepalen de leden het werkprogramma voor 2016 en wordt de Nederlandse inbreng voor de vergadering van de Europese Technische Commissie CEN/TC 439 op 12 april a.s. gevormd.

Meer informatie

Mocht u meer informatie willen over dit onderwerp en/of lid willen worden van de normcommissie Private Security Services, neemt u dan contact op met Jolien van Zetten, normalisatie-adviseur Milieu en Maatschappij, via telefoon (015) 2690 298 of e-mail.

Eerder door u bekeken

Contact

Meer informatie over dit onderwerp en/of lid willen worden van de normcommissie Private Security Services? Neem dan contact op met Jolien van Zetten, normalisatie-adviseur Milieu en Maatschappij.

(015) 2690 298

jolien.vanzetten@nen.nl

Top normen Security