6 oktober Ouderendag: active aging

06-10-2017 Op 6 oktober is het Nationale Ouderendag. Op en rond deze dag vervult het Nationaal Ouderenfonds in tientallen regio’s in het land, met behulp van vrijwilligers, de wensen van duizenden ouderen. Via NEN kunt u ook meehelpen het leven van ouderen te verbeteren. Op 19 oktober vindt er een stakeholder brainstorm workshop plaats in Brussel. NEN is partner in dit internationale project en nodigt geïnteresseerden uit om deel te nemen.

ISO (de internationale organisatie voor standaardisatie) heeft het initiatief genomen om standaardisatie voor de vergrijzende samenleving te starten.
Het werkprogramma heeft als doel standaarden te ontwikkelen die bijdragen aan de kwaliteit van leven en noodzakelijke ondersteuning. Met deze standaarden kunnen ouderen met meer gevoel van eigenwaarde langer zelfstandig blijven wonen en bijdragen aan de samenleving. Technologische innovaties en diensten kunnen ouderen hierbij helpen.

Werkprogramma

Het werkprogramma bouwt voort op de WHO benadering voor vergrijzing; het bouwen van een leeftijd-vriendelijke wereld, waarin de zorg moet veranderen van ziekte-gebaseerde curatieve modellen, naar het aanbieden van geïntegreerde zorg die gericht is op preventie, participatie, motivatie en op de behoeftes van (oudere) mensen. De commissie gaat bestaande nationale normen en standaarden evalueren en inventariseren welke kunnen dienen als brondocumenten voor internationale standaarden.

Deelnemen

Meer informatie over de workshop vindt u op de website NEN/PROGRESSIVE.
Direct aanmelden voor de (gratis) workshop.

Meer informatie

Meer informatie over ISO activiteiten voor ‘active aging’ vindt u op de ISO website.
Voor meer informatie over deelname aan normcommissies die het leven van ouderen beter kunnen maken, kunt u contact opnemen met NEN Zorg en Welzijn, e-mail zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn