Bescherm en steun zorg- en hulpverleners tijdens World Health Day

07-04-2020 Vandaag, op 7 april, staan zorg- en hulpverleners centraal tijdens World Health Day. De persoonlijke bescherming van de zorgverleners staat in deze periode onder hoge druk. Daarom draagt NEN waar mogelijk graag bij aan oplossingen voor de zorgsector.

Om alle mensen in de sector te beschermen tegen COVID-19 zijn enorm grote hoeveelheden beschermingsmiddelen nodig. Al die middelen moeten aan eisen voldoen en getest zijn volgens bepaalde eisen. Daarom heeft NEN diverse normen voor medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen tijdelijk vrij beschikbaar gemaakt. Zo hebben leveranciers en inkopers van bijvoorbeeld mondkapjes snel en eenvoudig online toegang tot de eisen en testmethoden.

World Health Day

Dit jaar staat World Health Day in het teken van de verpleegkundigen en verloskundigen. Zij zetten zich elke dag in om mensen, in het ziekenhuis of aan huis, te verplegen, te verzorgen en om nieuwe levens op de wereld te brengen. De noodzaak van goede zorg- en hulpverleners is meer dan ooit enorm zichtbaar. Ze staan onder grote druk en het is cruciaal dat zij veilige medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen kunnen gebruiken die beschermen tegen COVID-19.

Animatie mondkapjes

PitchParrot en NEN hebben in samenwerking een animatie ontwikkeld over veilige mondkapjes. Er is een lijst met normen, die betrekking heeft tot medische hulpmiddelen en persoonlijke beschermingsmiddelen. Deze lijst is tijdelijk vrij beschikbaar gemaakt voor inzage. Zie nen.nl/covid19.

Zet vandaag de verpleeg- en verloskundigen in het zonnetje tijdens World Health Day en #staysafe.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn