Concept Europese norm voor schoonheidssalons ter commentaar gepubliceerd

27-03-2014 De Europese normcommissie 'Beauty salons' heeft een norm opgesteld voor de dienstverlening in schoonheidssalons, prEN 16708 ‘Beauty Salon Services — Requirements and recommendations for the provision of service’. De norm dient de kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening in schoonheidssalons te waarborgen. Belanghebbenden kunnen tot 1 juni de ontwerpversie inzien en online commentaar leveren.

prEN 16708 stelt eisen aan en geeft aanbevelingen voor de opleiding van schoonheidsspecialisten. Daarnaast worden er eisen gesteld aan de dienstverlening, de werkomgeving en apparatuur, de opslag van chemicaliën, afvalverwerking en het ethisch kader voor goede dienstverlening. De behandelingen in schoonheidssalons betreffen onder andere chemische peeling, epileren (elektrisch of met wax), laser behandeling, hydrotherapie, mechanische micropigmentatie, cosmetische applicatie met micronaalden en massagebehandelingen.

Commentaar leveren

Nederlandse belanghebbende partijen kunnen de conceptversie van prEN 16708 inzien en tot 1 juni commentaar indienen via www.normontwerpen.nen.nl. Na registratie ontvangt u de inloggegevens voor de toegang tot het document. De aangeleverde commentaren worden in de Nederlandse normcommissie besproken en daarna ingediend bij de CEN Technical Committee ‘Beauty Salon Services’. Na publicatie wordt de Europese norm overgenomen als Nederlandse norm.

Voor wie

Belanghebbenden van deze norm zijn onder andere schoonheidssalons en -specialisten, beroeps- en brancheverenigingen, opleiders van schoonheidsspecialisten, leveranciers en producenten van producten gebruikt in schoonheidssalons, klanten van schoonheidssalons, overheden en controlerende en wetgevende instanties.

U bent uiteraard vrij om dit bericht door te sturen naar partijen waarvan u denkt dat zij ook interesse in of belang hebben bij dit onderwerp.

Meer informatie

Voor meer informatie over dit traject of deelname aan de Nederlandse normcommissie ‘Schoonheidssalons’ kunt u contact opnemen met Marlou Bijlsma, consultant Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690 150 of e-mail marlou.bijlsma@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn