DEKRA geaccrediteerd voor NEN 7510 informatiebeveiliging in de zorg

21-06-2017 Internationale expertorganisatie DEKRA is door de Raad voor Accreditatie (RvA) geaccrediteerd voor NEN 7510, de Nederlandse norm voor informatiebeveiliging in de zorg.

NEN 7510, gebaseerd op ISO/IEC 27001, biedt een handvat voor het inrichten van adequate informatiebeheersystemen van zorgorganisaties en IT-bedrijven. De norm geeft richting aan het menselijk handelen voor het waarborgen van de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van patiëntengegevens.

Het NEN 7510 certificaat van DEKRA bewijst dat een organisatie veilig en ver-antwoord met (patiënt)gegevens omgaat. Nic Hendriks, Managing Director Busi-ness Assurance Nederland bij DEKRA: "Patiëntgegevens worden vaker in de cloud opgeslagen en ze bevatten steeds meer persoonlijke informatie. De roep om aantoonbaar te maken dat zorgorganisaties hun informatiebeveiliging op orde hebben, neemt daarom nog altijd toe, vanuit zowel de overheid als de maatschappij."

Over Dekra

DEKRA fungeert als integrale dienstverlener en certificeert organisaties o.a. vol-gens NEN 7510. Voor meer informatie en om in contact te komen met de ex-perts van DEKRA, bezoek de website van Dekra.

Meer weten over NEN 7510?

Dankzij een overeenkomst tussen het ministerie van VWS en NEN zijn de normen
NEN 7510, NEN 7512 en NEN 7513 voortaan kosteloos beschikbaar. Om de normen eenvoudig te kunnen lezen en doorzoeken, is er een overzichtelijk online platform ontwikkeld. Dit is gratis toegankelijk via www.werkenmetnen7510.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over deze normen of het normalisatieproces kunt u contact opnemen met Shirin Golyardi.

(015) 2 690 313

shirin.golyardi@nen.nl

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn