Ervaringsdeskundigen vertellen over deelname aan normalisatie voor medische hulpmiddelen

14-10-2015 Op 29 september jl. organiseerde NEN Zorg & Welzijn een netwerkmiddag over de mogelijkheden van deelname aan het normalisatieproces. Verschillende partijen waren aanwezig, waaronder experts vanuit het zorgveld, leveranciers en consultancy. De middag bood een kijkje achter de schermen vanuit verschillende contexten.

Wat zijn de voordelen van deelname aan normalisatie voor medische hulpmiddelen? Diverse sprekers vertelden over normen voor medische hulpmiddelen vanuit hun eigen perspectief. Het programma zag er als volgt uit:

  • Medische Hulpmiddelen: het veld aan zet (presentatie van Arjan van Drongelen, RIVM)
  • Het nut van normen voor fabrikanten/leveranciers (presentatie van Paul Breur, Wingman Condoms b.v.)
  • De waarde van normen voor de praktijk (presentatie van mevr. Puck Westerveld, Gelre ziekenhuizen en voorzitter van de expertgroep ‘Medische Gassen’)
  • Markttoelating medische hulpmiddelen & normen, vanuit het perspectief van een Notified Body (presentatie van Gert Bos, BSI)

De presentaties hebben geleid tot interessante vragen vanuit de deelnemers, over hoe normontwikkeling tot stand komt en wat de invloed is vanuit Nederland bijvoorbeeld. De middag kan gezien worden als een succesvol evenement. Verschillende deelnemers hebben na de middag contact opgenomen met NEN en interesse getoond in deelname. Met hen volgt verder contact en worden de mogelijkheden voor deelname besproken.

Informatie

Voor informatie over de verschillende normcommissies over medische hulpmiddelen en/of mogelijkheden over deelname aan normalisatie: Adviespunt NEN Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690 318 of e-mail advies.medisch@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn