Geplande evenementen over medische technologie & zorg

26-04-2016 In 2016 heeft NEN diverse evenementen gepland over medische technologie. Deze evenementen hebben een actueel thema. Wij zetten alvast een aantal evenementen voor u op een rij.

7 juni 2016: Infectiepreventie in Nederlandse ziekenhuizen

Op 7 juni aanstaande (aanvang 13.30 uur) organiseert NEN in Delft een symposium over infectiepreventie in Nederlandse ziekenhuizen. Tijdens deze middag wordt door deskundige sprekers gesproken over een aantal onderwerpen in de keten die van belang zijn voor infectiepreventie. Onderwerpen als wet- en regelgeving en het toezicht hierop komen aan bod, maar ook de richtlijnen en relatie met kwaliteitssystemen.
Aanmelden voor dit evenement kan via onze website. Voor vragen en/of informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat NEN Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690 309 of e-mail marian.vanloenen@nen.nl.

15 juni 2016: Rond de tafelbijeenkomst klasse I hulpmiddelen, bedoeld voor mensen met een beperking

NEN organiseert op 15 juni as. vanaf 13.30 uur een Rond de tafelbijeenkomst over klasse I hulpmiddelen die bedoeld zijn voor mensen met een beperking. De bijeenkomst brengt belanghebbende partijen met elkaar in gesprek over verantwoordelijkheden, kwaliteit en veiligheid binnen de keten van klasse I medische hulpmiddelen voor mensen met een beperking, van aanschaf van het product tot afschrijving ervan.
Meer informatie over het programma en de mogelijkheid om u aan te melden voor deze middag, volgt binnenkort op de NEN website. Safe the date!
Voor vragen en informatie over dit evenement kunt u contact opnemen met het secretariaat van NEN Zorg & Welzijn, projectassistente Ellen Drop, telefoon ( 015) 2 690 332 of e-mail ellen.drop@nen.nl.

13 oktober 2016: Validatie van stoomsterilisatoren in ziekenhuizen

Op 13 oktober 2016 om 13.30 uur vindt bij NEN een symposium plaats over validatie van stoomsterilisatoren. In 2014 organiseerde NEN al eerder een succesvol symposium over dit thema, naar aanleiding van het rapport van het RIVM. In 2016 kijken we wat er is ondernomen op dit gebied. Welke initiatieven hebben beroepsverenigingen genomen? Welke rol heeft de normcommissie ‘Steriliseren & steriliteit’. Wat vinden deskundigen van dit onderwerp?
Meer informatie over deze middag volgt binnenkort op de NEN website.

18 oktober 2016: Veiligheid in de medische gassen: hoe is het anno 2016?

Veiligheid in de medische gassen: hoe is het anno 2016? Voor 2008 zijn er een aantal incidenten geweest. Toen is er een circulaire gekomen. Hoe staat men er nu in? Wordt er preventief gewerkt, is de circulaire geïmplementeerd of is het wachten op het volgende incident? Wat is de rol van de norm ISO 7396-1 in deze context?
De NEN expertgroepen over medische gassen bereiden een programma voor, waar binnenkort meer informatie over volgt op de website van NEN.

15 november 2016: Symposium nieuwe wetgeving medische hulpmiddelen

NEN organiseert op 15 november 2016 een symposium over de nieuwe Europese wetgeving voor medische hulpmiddelen, die dit jaar wordt verwacht. Wat houdt deze wetgeving precies in, wat verandert er in de keten en voor wie? Een aantal onderwerpen uit de nieuwe wet- en regelgeving worden in het programma door deskundige sprekers toegelicht. Het symposium wordt georganiseerd in samenwerking met een aantal deskundigen, die samen de programmacommissie vormen. Meer informatie over de programmacommissie volgt binnenkort.
Verdere informatie over het symposium zal worden gepubliceerd via de NEN website en de emailnieuwsbrief Zorg & Welzijn. Heeft u in de tussentijd vragen en/of wil u meer informatie, dan kunt u contact opnemen met het secretariaat via advies.medisch@nen.nl
of 015 2690 308.


Voor een volledig overzicht van onze evenementen, kunt u terecht op de evenementenpagina van onze website.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn