Gezocht: ontwikkelaars, gebruikers en leveranciers van apps voor sport, voeding en wellness

29-05-2019 De Nederlandse werkgroep 'Health and wellness apps' werkt mee aan een Europese norm met kwaliteitscriteria voor de betrouwbaarheid van apps voor gezondheid, beweging, voeding en welzijn. Ook u kunt hieraan deelnemen.

Er zijn al duizenden apps gemaakt op het gebied van gezondheid of welzijn: apps om te stoppen met roken, sportprestaties te meten, de slaapcyclus te monitoren of het stellen van een diagnose bij een aandoening. Zonder medische kennis zijn deze apps te downloaden en te gebruiken.


Wie doet er mee?

  • Bent u een gezondheidsprofessional met een visie op welke mobiele apps u verantwoord kan aanbevelen en in kan zetten bij het meten en ondersteunen van gezondeid en welzijn?
  • Bent u een (vertegenwoordiger van) patiĆ«nt(en) of consument(en) met een mening over het functioneren van mobiele apps en de ervaring met het gebruik ervan?
  • Bent u een app-ontwikkelaar of app-store beheerder en werkt u aan de ontwikkeling of distributie van gezondheidsapps? Met name ontwikkelaars/gebruikers/ leveranciers/ dienstverleners van apps voor sport, beweging, voeding en wellness ontbreken nog in de Nederlandse werkgroep.

Praat mee als u een bijdrage kan en wil leveren aan veilige, betrouwbare, zinvolle en gebruiksvriendelijke apps voor gezondheid en welzijn.

Voordelen deelname

Voor Nederlandse belanghebbenden is dit het moment om deel te nemen. Door deelname kunt u ervoor zorgen dat de Nederlandse ervaringen en prioriteiten worden vertegenwoordigd. Voordelen van deelname:

  • Invloed uitoefenen in en op het Europese traject;
  • Uitbreiden van uw netwerk;
  • Samenwerken binnen de Nederlandse werkgroep aan eenduidige Nederlandse standpunten;
  • Als eerste relevante kennis op doen voor uw eigen organisatie.

Meedoen, vergadering bijwonen of meer informatie?

Op 11 juni 2019 is de eerstvolgende vergadering bij NEN in Delft. Voor aanmelden of meer informatie kunt u contact opnemen met zw@nen.nl

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn