Grote belangstelling voor start normtraject ‘Veilig Mailen in de zorg’

17-10-2018 Als onderdeel van het project ‘Veilige Mail’ van het Informatieberaad Zorg werken patiënten, zorgaanbieders, leveranciers en experts uit de zorg aan een veldnorm voor veilige e-mail. Het traject startte op 10 oktober 2018 met een druk bezochte bijeenkomst.

De bijeenkomst was de kick-off voor een traject waarin eisen worden vastgelegd waaraan e-mail met daarin persoonlijk gezondheidsgegevens moet voldoen om veilig te zijn. De veldnorm wordt onder regie van NEN vastgelegd.

Het doel van de bijeenkomst was om informatie te geven over het beoogde traject en te inventariseren welke partijen belangstelling hebben om mee te denken en te schrijven over hoe de norm eruit zal zien.

Informatieberaad Zorg en NEN blij met breed draagvlak

Het Informatieberaad zorg en NEN konden zich als organisatoren van de bijeenkomst verheugen op een groot aantal deelnemers uit het hele spectrum van het zorgveld. Vertegenwoordigers van onder meer patiënten, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, gemeenten en leveranciers van veilige mail oplossingen namen deel. Zij benadrukten het belang van veilige mail en spraken hun commitment uit om bij te dragen.

Inspirerende verhalen

Inspirerende verhalen van Theo Hooghiemstra, de voorzitter van de werkgroep, Ludwig Oberendorff van het Forum voor Standaardisatie, Mark de Lange, projectleider Veilige Mail van VWS en Shirin Golyardi van NEN, zorgden voor veel enthousiasme voor deelname aan de werkgroep die op 1 november met het echte werk zal beginnen en in februari het werk zal afronden.

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over het traject kunt u contact opnemen met Kars Jansen, of Shirin Golyardi, consultants Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 318 of e-mail zw@nen.nl of Mark de Lange, projectleider Veilige Mail van VWS 06 43 819 654 of e-mail mh.d.lange@minvws.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn