‘HKZ-certificatieschema voor Zorgboerderijen’

17-03-2015 HKZ-gecertificeerde zorgboerderijen hebben in december een enquête ontvangen om te bepalen of het nodig is om het ‘HKZ-certificatieschema voor Zorgboerderijen’ te herzien.

Wat verandert er?

Dit omdat de huidige versie uit 2008 is en de normen mogelijk zouden moeten worden geactualiseerd. Er werd onder meer gevraagd:

  • of certificaathouders tevreden zijn over het ‘HKZ-certificatieschema voor Zorgboerderijen’ dan wel het ‘HKZ-certificatieschema voor Kleine Organisaties’,
  • of een herziening van het ‘HKZ-certificatieschema voor Zorgboerderijen’ gewenst is,
  • of HKZ-gecertificeerde zorgboerderijen overstap naar een ander certificaat overwegen,
  • en of zij de voorkeur geven aan een interpretatie speciaal voor zorgboerderijen bij het ‘HKZ-certificatieschema voor Kleine Organisaties’.

Uit de antwoorden blijkt dat zorgboerderijen tevreden zijn over de normen in het ‘HKZ-certificatieschema voor Zorgboerderijen’, en dat de normen nog steeds actueel bevonden worden. Ook blijkt een speciale interpretatie bij het ‘HKZ-certificatieschema voor Kleine Organisaties’ niet nodig. Een herziening van het ‘HKZ-certificatieschema voor Zorgboerderijen’ is daarom voorlopig niet aan de orde; het schema blijft voorlopig gelden.

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over dit certificatieschema, of over het normalisatieproces: Nienke Weijer, consultant Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690 458 of e-mail n.weijer@hkz.nl

Bekijk de norm

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn