Informatiebijeenkomst van de normcommissie 'Tandheelkunde'

02-11-2016 Op 21 november aanstaande om 15.00 uur organiseert NEN een bijeenkomst voor de sector tandheelkunde over de veranderende wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen en de (mogelijke) gevolgen voor de tandheelkunde. Bent u tandarts, tandtechnicus, fabrikant/leverancier of anderszins betrokken bij het onderwerp, dan bent u welkom om deze bijeenkomst bij te wonen.

De bijeenkomst staat in het teken van de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen en de (mogelijke) impact voor de tandheelkunde. Gastspreker is de heer Erik Vollebregt (Advocaat, Axon Lawyers). Iedere belanghebbende en geïnteresseerde partij is welkom om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Veranderingen in de keten?

Het gaat om veranderingen in de toepassing van de Medical Device Regulation (MDR) die tandarts en tandtechnische laboratoria in een andere rol kunnen plaatsen op het gebied van de CE-markering. De vraag is welke verantwoordelijkheid de fabrikant heeft in de nieuwe wet- en regelgeving en of er een verandering plaatsvindt op het gebied van verantwoordelijkheid van het laboratorium en de tandarts.

Deze veranderingen hebben de normcommissie 'Tandheelkunde' doen besluiten een informatiebijeenkomst te organiseren om de komende wijzigingen te introduceren en de mogelijkheid te bieden om de consequenties voor onze sector te bepreken.

Informatie of aanmelden

Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met het secretariaat NEN Zorg & Welzijn, Ellen Drop, (015) 2 690 342 of Ellen Drop, e-mail ellen.drop@nen.nl. Klik op de volgende link voor het programma en aanmelden.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Tandheelkunde’ houdt zich bezig met normontwikkeling binnen de sector tandheelkunde. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een e-mail naar advies.medisch@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn