Internationale conferentie standaardisatie van condooms

09-09-2016 Van maandag 26 t/m 29 september 2016 vindt de 33ste ISO TC 157 ‘Non-systemic contraceptives and STI barrier prophylactics’ in het Philharmonie in Haarlem plaats.

ISO/TC 157 bepaalt sinds midden jaren 70 de kwaliteitsnormen op wereldniveau voor onder andere mannencondooms, vrouwencondooms, het pessarium en het spiraaltje. Dit jaar vindt de jaarlijkse conferentie van ISO plaats in Nederland. Leden van de normcommissie Condooms, die het Nederlands standpunt bepalen voor deze normen, zullen aanwezig zijn.

Experts uit alle continenten

Er zijn in totaal meer dan 110 deelnemers bij de conferentie van de ISO/TC 157. Deze zijn afkomstig uit 35 landen. Het gaat hierbij om experts van (condoom)fabrikanten uit alle continenten (Azië, Australië, Afrika, Noord- en Zuid Amerika en Europa). Daarnaast zullen auditoren, laboratoria, de FDA en NGO’s (waaronder UNFPA, WHO, PATH en FHI) ook deelnemen. Zij zullen zich richten op de kwaliteitswaarborging van anticonceptiemiddelen.

Voorafgaand aan de conferentie vindt een welkomstreceptie plaats. Een primeur voor deze conferentie is de aandacht voor duurzaam rubber. Nederland zette het ecologisch produceren van condooms met behoud van hoge ISO kwaliteit op de agenda in 2010.

Meer informatie

Voor vragen naar aanleiding van dit bericht kunt u contact opnemen met Saliha Lalout, Consultant, (015) 2 690 318, advies.medisch@nen.nl

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn