NEN ontwikkelt gratis bewustwordingstool NEN 7510

23-03-2017 Essentieel bij informatiebeveiliging is houding en gedrag van de medewerkers en het management. Om u bewust te maken van de dagelijkse risico's van informatiebeveiliging heeft NEN een online tool ontwikkeld die u attent maakt op de juiste manier van handelen in een bepaalde situatie, zodat informatiebeveiliging geborgd blijft.

De norm NEN 7510 gaat uit van het inrichten, implementeren en verbeteren van een managementsysteem voor informatiebeveiliging in de zorg. Keer op keer blijkt uit de praktijk en onderzoek dat risico's realiteit worden, omdat mensen onbewust of bewust afspraken vergeten, overtreden of negeren zonder oog voor de consequenties.

Bewust van uw gedrag

NEN heeft een bewustwordingstool ontwikkeld en legt u diverse stellingen voor. In deze stellingen worden verschillende situaties weergegeven die zeer herkenbaar zijn in relatie tot informatiebeveiliging in de zorg. Er wordt o.a.gevraagd aan te geven hoe u zou handelen bij het versturen van bestanden, clear desk beleid, omgaan met wachtwoorden, toegangsbeleid etc. Op basis van uw antwoorden krijgt u feedback op de juistheid van uw handelen.

Hoe bewust bent u? Log direct gratis in en start de bewustwordingstool NEN 7510

De tool biedt ook de extra mogelijkheid om meerdere medewerkers per organisatie aan elkaar te koppelen. Hierdoor krijgt u een compleet overzicht en kunt u zien waar bij u de grootste pijnpunten liggen op het gebied van informatiebeveiliging.

 

Meer informatie

Meer informatie over de bewustwordingstool NEN 7510 vindt u via www.nen.nl/bewustnen7510

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn