NEN organiseert webinar ‘Veranderingen in tandheelkunde en gevolgen voor de keten’

19-05-2020 NEN organiseert op 28 mei van 13.00 tot 14.00 uur een webinar over de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen in Europa. Werkzaam als fabrikant, leverancier, tandtechnicus, tandarts of anderszins betrokken bij het onderwerp? Aanmelden kan via de website van NEN Evenementen.

Het webinar staat in het teken van de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen en de (mogelijke) impact voor de tandheelkunde. Er wordt ingegaan op het vraagstuk UDI, maar ook op de vraag welke impact de Medical Device Regulation (MDR) (mogelijk) heeft op de keten van fabrikant tot aan de tandartspraktijk. Alle belanghebbenden en geïnteresseerde partijen zijn welkom om deel te nemen aan het webinar.

Nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk

De nieuwe wet- en regelgeving (MDR) zorgt voor veranderingen in de praktijk. Het webinar gaat in op vragen wat dit gaat betekenen voor bijvoorbeeld de tandtechnicus, maar ook voor de tandarts. Hoe zit het met de verantwoordelijkheid van de fabrikant/leverancier? Ook zijn er vragen over UDI.

Sprekers

Gastsprekers zijn mevrouw Annette J. van Raamsdonk, Regulatory Affairs Manager EMERGO en de heer Hans Lunenborg, Sectormanager Healthcare GS1 Nederland.

Informatie of aanmelden

Belanghebbenden en/of geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via NEN Evenementen. Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met het secretariaat NEN Zorg & Welzijn, 015 2 690 318 of zw@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Tandheelkunde’ houdt zich bezig met normontwikkeling binnen de sector tandheelkunde. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een e-mail naar advies.medisch@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn