Norm Dental Codes nadert publicatie

03-11-2014 De Nederlandse norm voor tandheelkundige diagnostiek op basis van EZ-codes nadert publicatie. De norm is ontwikkeld door de NEN-commissie ‘Tandheelkunde’. Belanghebbende partijen zijn in verschillende fasen van het project geïnformeerd. In de laatste fase is een informatiebijeenkomst georganiseerd om de verschillende belanghebbende partijen te informeren.

Naar verwachting wordt de norm voor het einde van dit jaar gepubliceerd. Daarmee start meteen een internationaal proces, want in overleg met de normcommissie ‘Tandheelkunde’ wordt de nationale norm aangeboden bij ISO om verder te ontwikkelen als internationale norm. Belanghebbende partijen die bij dit proces betrokken willen worden, kunnen contact opnemen met NEN.

Achtergrond

Het ontwikkelen van de norm is in gang gezet met het publiceren van de 'Motivatiebrief digital diagnostic coding' van Prof.dr. A.J. Feilzer, voorzitter NEN-commissie ’Tandheelkunde’. Hierin wordt een toelichting gegeven op tandheelkundige diagnostiek op basis van EZ-codes. Later in het project is een openbare commentaarronde voor de norm georganiseerd. Gezien de hoeveelheid commentaren, heeft een tweede ronde plaats gevonden. Met het naderen van de publicatie van de norm en de vragen die bij NEN kenbaar werden gemaakt, is vervolgens een informatiebijeenkomst georganiseerd. Dit resulteerde in een constructieve bijeenkomst met verschillende verenigingen uit de sector (het verslag is op te vragen).

Meer informatie

Voor inhoudelijke informatie over deze norm of over het normalisatieproces: Saliha Lalout, consultant Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690 431 of e-mail Saliha.lalout@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn