Save the date: ‘Symposium nieuwe wetgeving medische hulpmiddelen’

18-07-2018 NEN organiseert op 21 maart 2019 een symposium over de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen. Dit is de derde editie, waarbij de nadruk komt te liggen op de laatste periode voor de deadline van de implementatie van de nieuwe wetgeving. Wat houdt deze datum in? Het symposium is bedoeld voor zowel fabrikanten/leveranciers, importeurs, distributeurs als ook zorginstellingen.

Zowel in 2016 als in 2017 organiseerde NEN symposia over de nieuwe wetgeving (MDR) voor medische hulpmiddelen. Bij de eerste editie werden de deelnemers geïnformeerd over de nieuwe wet en de wijzigingen. De tweede editie stond in het teken van implementatie. De derde editie in 2019 gaat weer een stap verder, aangezien er dan nog krap een jaar te gaan is.

Leidend zijn vragen vanuit de sector. Net als bij de vorige edities, is er naast een algemeen deel, een deel gereserveerd om in gesprek te gaan met experts en vragen te stellen. Met de programmacommissie wordt de komende periode overlegd hoe deze mogelijkheid nog beter te benutten. Tenslotte gaat het om informatieoverdracht en kennisuitwisseling.

Programmacommissie

Om de dag optimaal voor te bereiden, is een programmacommissie opgericht. Deze commissie bestaat uit deskundigen/experts, die weten welke vragen er leven. NEN zal samen met deze commissie een programma voorbereiden, welke in het najaar van 2018 kenbaar wordt gemaakt. Meer informatie is binnenkort te vinden op website van NEN, onder Evenementen.

Meer informatie

Op de hoogte blijven? Of vragen of meer informatie over deze dag? Neem contact op met NEN Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 318 of e-mail advies.medisch@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn