‘Slimme zorg thuis’ op het openingscongres van de eHealth-week

29-01-2020 Zorg wordt steeds meer thuis gegeven en dit zorgt voor grote voordelen. Digitale innovatie en de inzet van (thuis)zorgtechnologie is hierbij een belangrijke pijler. Pim Ketelaar, voorzitter van de werkgroep ‘Slimme zorg thuis’ (SZT), verzorgde tijdens het openingscongres van de eHealth week op 27 januari een druk bezochte workshop over ‘Slimme zorg thuis’.

Zorg die thuis wordt gegeven, waarbij digitale (thuis)zorgtechnologie een rol speelt, noemen we ‘Slimme zorg thuis’. ‘Slimme zorg thuis’ vraagt om nauwe samenwerking tussen patiënten, zorgorganisaties, ondersteunende instanties en technische partijen.

De veldnorm

Het is vaak onduidelijk wie welke verantwoordelijkheid heeft en welke afspraken moeten worden gemaakt. Die onduidelijkheid is precies waar deze veldnorm om gaat. De intentie van deze norm is het doelmatig, betrouwbaar en verantwoord toepassen van zorgtechnologie thuis. Met deze norm kunnen zorginstellingen, zorginkopers, leveranciers en patiënten betere keuzes maken bij de organisatie en inrichting van verantwoorde, slimme zorg thuis.

Betrokken partijen

Inmiddels zijn ruim 30 partijen betrokken bij de ontwikkeling van deze veldnorm.

‘Een breed gedragen veldnorm gaat het juist eenvoudiger gaat maken om SZT goed en veilig te organiseren en in te richten. Om zo de beweging -op grote schaal- van de juiste zorg op de juiste plek mogelijk te maken. De kleinschaligheid en vrijblijvendheid voorbij dus. Spannend, maar ook noodzakelijk. Goed ook dat er veel interactie was tijdens de workshop; dat leverde waardevolle input op.’

Pim Ketelaar

Meer informatie

Lees meer over ‘Slimme zorg thuis’ op de website. Daar zijn de presentaties te vinden van 27 januari 2020. Of neem contact op met Marlou Bijlsma via e-mail zw@nen.nl of 015 2 690 318.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn