Symposium over nieuwe wet- en regelgeving medische hulpmiddelen

17-01-2018 NEN organiseert op 27 maart 2018 bij het NBC Congrescentrum te Nieuwegein een symposium over de nieuwe wet- en regelgeving van medische hulpmiddelen (de MDR). De MDR is een feit, hoe zorgt een organisatie dat het hier aan voldoet?

De nieuwe wet is van kracht, maar hoe nu verder? Is de sector al bezig met implementatie? Wat is daarvoor nodig? Wat betekent de nieuwe verordening voor de verschillende partijen en wat zijn de meest ingrijpende veranderingen? De nadruk ligt op implementatie van de wet- en regelgeving. Een aantal vraagstukken en (mogelijke) knelpunten worden behandeld.

Doel symposium

Het doel is dat deelnemers na afloop van het evenement over meer kennis beschikken over de nieuwe wetgeving voor medische hulpmiddelen. Het uitgangspunt is dat deelnemers zich bewust zijn van de fase van implementatie waarin ze zitten en wat hen (nog) te doen staat en handvatten aangereikt hebben gekregen over het implementatietraject.

De dag bestaat uit een plenair programma met presentaties. In de middag is er een keuzeprogramma waarbij deelnemers kunnen kiezen uit twee zogenaamde ‘meet en greets’.

Voor wie?

Elke belanghebbende partij is welkom! Voor met name de kleinere organisaties (MKB) is het zeer interessant, omdat deze vaak te maken hebben met een beperkte capaciteit om optimaal voor te bereiden en aanpassingen te doen. Deelnemers hebben de mogelijkheid om vooraf vragen in te dienen die (geanonimiseerd) worden voorgelegd aan de sprekers met de vraag deze te verwerken in de presentatie.

Meer informatie

Bekijk het volledige programma en/of meld u direct aan voor dit symposium. Het aantal plaatsen is beperkt, dus wees op tijd. Voor inhoudelijke informatie over dit symposium: Saliha Lalout, Consultant NEN Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 431 of e-mail zw@nen.nl. Voor organisatorische vragen: NEN Evenementen, telefoon 015 2 690 422 of e-mail evenementen@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn