Themabijeenkomst ‘Sterile Barrier Systems en houdbaarheid’

28-08-2018 NEN organiseert op 17 oktober 2018 een themabijeenkomst over Sterile Barriere Systems en de houdbaarheid van gesteriliseerde medische hulpmiddelen. Deskundige sprekers bespreken verschillende thema’s als soorten verpakkingen, producteigenschappen en de houdbaarheid na sterilisatie. Wilt u als belanghebbende meepraten over de inhoud van deze normen, dan bent u van harte uitgenodigd.

Op het werkprogramma van de normcommissie ‘Steriliseren & steriliteit’ staan verpakkingsmaterialen voor steriele medische hulpmiddelen die gesteriliseerd worden in de verpakking, zoals bijvoorbeeld de normenreeks NEN-EN-ISO 11607 ‘Verpakkingsmateriaal ten behoeve van steriele medische hulpmiddelen die gesteriliseerd worden in de verpakking’. Daarnaast wordt er gewerkt aan nationale publicaties die handvatten bieden om de normen toe te passen. Omdat innovatie niet stilstaat en steeds meer mogelijkheden biedt, organiseert NEN op 17 oktober 2018 een themabijeenkomst. Experts die deelnemen in de normcommissie gaan graag in gesprek met collega’s uit het veld over dit onderwerp.

Voor wie
Bent u fabrikant/leverancier, deskundige of valideur van steriele medische hulpmiddelen, of anderszins betrokken bij het thema? Dan bent u van harte welkom en gaan de experts graag met u in gesprek.

Normcommissie ‘Steriliseren & steriliteit’
Binnen de normcommissie ‘Steriliseren en steriliteit’ wordt gewerkt aan verschillende onderwerpen op dit gebied. Naast wet- en regelgeving, wordt er aandacht besteed aan Europese, internationale en nationale documenten. De nationale documenten, maar ook de Europese normen over steriliseren en steriliteit, maken deel uit van het NEN Connect pakket ‘Steriliseren & steriliteit’, waar men zich op kan abonneren.

Aanmelden themabijeenkomst
De bijeenkomst vindt plaats bij NEN in Delft, van 13.30 tot 16.30 uur. Bent u geïnteresseerd in de themabijeenkomst ‘Sterile Barrier Systems’, dan kunt u zich tot 10 oktober 2018 aanmelden via NEN Evenementen.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit onderwerp, of over de themabijeenkomst en/of de normcommissie ‘Steriliseren & steriliteit’, neem dan contact op met het secretariaat, e-mail zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Meer informatie

Voor meer informatie over de inhoud van de themabijeenkomst kunt u contact opnemen met Saliha Lalout, consultant Zorg en Welzijn

zw@nen.nl

015 2 690 318

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn