Themabijeenkomst afspraken OK-jassen en afdekmaterialen

23-09-2019 Op maandagmiddag 11 november organiseert NEN van 14.00 tot 16.00 uur een themabijeenkomst over afspraken voor OK-jassen en afdekmaterialen en wat dit betekent voor de (dagelijkse) praktijk. De bijeenkomst is interessant voor fabrikanten/leveranciers, inkopers, kwaliteitsfunctionarissen, OK-assistenten en andere experts die te maken hebben met OK-jassen en afdekmaterialen. Aanmelden kan tot 15 oktober.

Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over de internationale afspraken (normen) over OK-jassen en afdekmaterialen. Hoe komen deze tot stand? Wie hebben hier iets over te zeggen en wat betekent dit mogelijk voor uw dagelijkse werkzaamheden? Deskundige sprekers nemen u mee in deze wereld en geven een kijkje in de totstandkoming van deze normen. Uiteraard is er ruimte voor vragen aan de sprekers.

Normen

De normcommissie OK-jassen en afdekmaterialen biedt een neutraal platform voor belanghebbende partijen om met elkaar in gesprek te gaan over, voor de sector relevante, ontwikkelingen. Wet- en regelgeving en de link met normen is hiervan een voorbeeld. In deze normcommissie zitten partijen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van onder andere de volgende normen:

  • NEN-EN 13795 ‘Chirurgisch afdekmateriaal, operatiejassen en clean air suits, gebruikt als medische hulpmiddelen voor patiënten, klinisch personeel en apparatuur - Algemene eisen voor fabrikanten, bewerkers en producten, beproevingsmethoden, prestatie-eisen en prestatie-niveaus’
  • NEN-EN-ISO 22610 ‘Chirurgisch afdekmateriaal, operatiejassen en clean air suits, gebruikt als medische hulpmiddelen voor patiënten, klinisch personeel en apparatuur - Beproevingsmethode voor de bepaling van de weerstand tegen bacteriële doordringing van vocht’
  • NEN-EN 14683 ‘Medische gezichtsmaskers - Eisen en beproevingsmethoden’

Sprekers gaan tijdens de themamiddag in op bovenstaande normen en de rol hiervan in de praktijk. Tevens geeft een aantal leden inzicht in hoe deze afspraken tot stand komen en wat hierin wordt vastgelegd.

Aanmelden en informatie

Wilt u deelnemen aan deze middag? Wees welkom! U kunt zich vóór 15 oktober voor deze middag registeren via NEN Evenementen. Wilt u meer informatie en/of heeft u vragen, dan kunt u contact opnemen met zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn