Tweede symposium ‘Medische gassen anno 2017’

18-09-2017 Wegens groot succes organiseert NEN op veler verzoek op 31 oktober 2017 bij NEN in Delft een tweede symposium over 'Veiligheid in de medische gassen: hoe is het anno 2017?' Het symposium is een herhaling van het symposium op 30 maart jl. Bent u geïnteresseerd geef u dan snel op!

In het verleden is er een aantal incidenten voorgevallen. Naar aanleiding daarvan is de norm voor medische gassen herzien. Weten belanghebbenden wat er is veranderd in de nieuwe norm? Wat is actueel op het gebied van medische gassen? Hoe wordt de veiligheid geborgd en welke taken en verantwoordelijkheden hebben de verschillende partijen hierbij? Deskundige sprekers praten u bij over deze onderwerpen.

Doelgroep

Iedere belanghebbende partij is welkom. Het symposium wordt georganiseerd om ziekenhuisapothekers, installatietechnici, onderhoudstechnici, klinisch fysici, biomedisch technologen en fabrikanten/leveranciers te informeren over de laatste stand van zaken op het gebied van medische gassen. NEN nodigt belanghebbenden van harte uit om deel te nemen!

Evaluatie eerdere bijeenkomst

Er werd ingegaan op de vraag hoe het nu staat met de veiligheid, risicomanagement en wat de rol is van de norm ISO 7396-1 in het veld van medische gassen. Er werd ingezoomd op de veranderingen van de norm uit 2016 ten opzichte van de versie uit 2007. De insteek van dit symposium was gedachten uit te wisselen met ‘nieuwe’ collega’s. Uit de evaluatie van het symposium is gebleken de inhoud over het algemeen dicht tegen de praktijk aanzat en dat het als erg positief werd ervaren. Feedback van de eerste editie wordt meegenomen in de voorbereidingen van deze editie.

Aanmelden

Bent u geïnteresseerd in dit onderwerp en wilt u deelnemen, geef u dan snel op via de website van NEN Evenementen. De bijeenkomst vindt plaats bij NEN in Delft (10.15 – 16.00 uur).

Meer informatie

Voor informatie over deze norm(en) of over het normalisatieproces: Saliha Lalout, consultant NEN Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 431 of e-mail advies.medisch@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De expertgroepen ‘Medische gassen’ houdt zich bezig met dit onderwerp. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een mail naar advies.medisch@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn