Veranderingen in de tandheelkunde en de gevolgen voor de keten

10-02-2020 NEN organiseert op 30 maart bij NEN in Delft een themabijeenkomst over de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen in Europa. Dit naar aanleiding van vragen en discussies die de afgelopen jaren zijn gevoerd in de normcommissie Tandheelkunde. Werkzaam als fabrikant, leverancier, tandtechnicus, tandarts of anderszins betrokken bij het onderwerp? Aanmelden kan tot 15 maart.

De bijeenkomst staat in het teken van de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen en de (mogelijke) impact voor de tandheelkunde. Er wordt ingegaan op het vraagstuk UDI, maar ook op de vraag welke impact de MDR (Medical Device Regulation) (mogelijk) heeft op de keten van fabrikant tot aan de tandartspraktijk. Alle belanghebbende en geïnteresseerde partijen zijn welkom om deel te nemen aan de bijeenkomst.

Nieuwe wet- en regelgeving in de praktijk

Het gaat om veranderingen in de toepassing van de MDR die tandarts en tandtechnische laboratoria in een andere rol kunnen plaatsen op het gebied van de CE-markering. De vraag is welke verantwoordelijkheid de fabrikant heeft in de nieuwe wet- en regelgeving en of er een verandering plaatsvindt op het gebied van verantwoordelijkheid van het laboratorium en de tandarts. Maar ook wat houdt UDI in en wat wordt daarbij verwacht van de tandarts? Ook worden de wijzigingen besproken en de mogelijkheid te bieden om de consequenties voor de sector te bepreken.

Gastsprekers

Gastsprekers zijn mevrouw Annette J. van Raamsdonk, Regulatory Affairs Manager EMERGO en de heer Hans Lunenborg, Sectormanager Healthcare GS1 Nederland.

Informatie of aanmelden

Belanghebbenden en/of geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via NEN Evenementen. Voor vragen over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met het secretariaat NEN Zorg & Welzijn, 015 2 690 318 of zw@nen.nl.

Meepraten over de inhoud van normen

Wilt u als belanghebbende partij meepraten over de ontwikkeling van normen op dit gebied? De normcommissie ‘Tandheelkunde’ houdt zich bezig met normontwikkeling binnen de sector tandheelkunde. Stuur voor deelname aan of meer informatie over deze commissie een e-mail naar advies.medisch@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn