Vierde editie MDR symposium: puntjes op de i

23-01-2020 Op 14 januari jl. vond de vierde editie van het MDR symposium plaats. Deze dag stond in het teken van de laatste maanden van implementatie van de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen. Tijdens de dag werd kennis gedeeld in de keten en ervaringen uitgewisseld. Duidelijk werd dat de keten onderling met elkaar verbonden is en elkaar nodig heeft.

De eerste editie van het MDR symposium vond plaats in 2017, waarbij de nadruk lag op het informeren van de sector over de nieuwe Europese wet- en regelgeving. Deze dag stond in het teken van de wijzigingen, het informeren van partijen over wat er in het verschiet ligt. De daarop volgende edities gingen elk jaar een stap verder, met op 14 januari jl. de editie die partijen met elkaar in verbinding bracht om de puntjes op de i te zetten.

Impressie van de dag

Waar in 2017 nog veel vragen opriep, stond de editie van 2020 in het teken van het informeren van de deelnemers over de laatste ontwikkelingen. De ‘Meet & Greet’ sessies, waarbij deelnemers hun vragen konden stellen liet een verschillend beeld zien. Veel van de aanwezigen leken op weg, een deel liet zich vooral informeren.

Bekijk hier de video

Lustrum in 2021

NEN organiseert het symposium om partijen met elkaar te verbinden. Het programma komt tot stand op basis van vragen vanuit de sector en wordt samengesteld met een programmacommissie, bestaande uit experts op het gebied van de MDR. Met de implementatiefase die in mei 2020 eindigt, begint een nieuwe periode. In de komende maanden gaat NEN voorbereidingen treffen voor de vijfde editie van 2021. Welke vragen zullen er dan zijn, welke experts kunnen deze informatie overbrengen en hoe gaat de structuur van de dag eruit zien? Qua opzet gaan er ook veranderingen doorgevoerd worden. De mogelijkheid om met elkaar in gesprek te gaan, kennis en ervaringen uit te wisselen, wordt uitgebreid.

Meer informatie

Heeft u suggesties voor 2021 en/of onderwerpen waarvan u al weet dat u ze op het programma terug wil zien? Of meer weten over het MDR Symposium, neem contact op met Saliha Lalout, consultant Zorg & Welzijn, e-mail zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn