Voorstel Europees normdocument 'care services for cleft lip and/or palate'

29-05-2013 De European Cleft Organization heeft een voorstel ingediend bij het Europese normalisatie-instituut (CEN) voor het opstellen van een Europees normdocument 'care services for Cleft lip and/or palate'.

Het doel van de norm is om de voorzieningen en behandelingsrichtlijnen voor schisis op Europees niveau vast te leggen. Dit initiatief is in lijn met de Europese Commissie richtlijnen om binnen Europa ongelijkheid in gezondheidszorg terug te dringen en patiƫntveiligheid te verbeteren. Voor het maken van het Europees normdocument wordt gebruik gemaakt van bestaande richtlijnen in de verschillende Europese landen.

Aanbevelingen

Een eerder initiatief tot het opstellen van een Europese norm is weggestemd. Het nieuwe initiatief heeft het doel een Technical Report te ontwikkelen, in plaats van een Europese norm. Een Technical Report is een vrijwillig document met aanbevelingen voor landen die zelf geen richtlijnen hebben.

De vraag aan Nederlandse marktpartijen is of er interesse is om actief deel te gaan nemen aan de ontwikkeling van een Europees normdocument en de Nederlandse belangen te behartigen. Daartoe kan bij NEN een Nederlandse normcommissie worden opgericht.

Doelgroep

Belanghebbenden kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst. Belanghebbenden zijn onder meer kaakchirurgen, orthodontisten, plastische en esthetische chirurgen, logopedisten, schisisteams, consumenten en patiƫntenorganisaties, onderzoeksinstellingen, verzekeraars, (semi)overheden, inspectie instellingen, producenten en leveranciers van aanverwante diensten en producten.

Informatiebijeenkomst op 8 juli 2013

De kosteloze informatiebijeenkomst vindt plaats op 8 juli 2013, van 10.00 tot 12:30 bij NEN, Vlinderweg 6 te Delft.

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over dit onderwerp of om uw belangstelling voor dit project of de informatiebijeenkomst kenbaar te maken kunt u contact opnemen met NEN Kwaliteit Zorg & Welzijn, telefoon (015) 2 690403 of per e-mail.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn