Wat houdt de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen in?

05-02-2018 In mei 2017 is de nieuwe wet- en regelgeving voor medische hulpmiddelen gepubliceerd. Wat houdt deze wet- en regelgeving in en welke veranderingen brengt het met zich mee? Welke gevolgen heeft het voor de verschillende partijen in de keten (van fabrikant tot gebruiker van medische hulpmiddelen)?

NEN nodigt belanghebbenden uit deel te nemen aan een enquête over vraagstukken betreffende de nieuwe verordeningen voor medische hulpmiddelen (MDR) en in-vitro diagnostica (IVDR). De enquête is bedoeld om de behoefte te peilen voor een neutraal platform, waarbij experts bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen.
Ben u fabrikant/leverancier, onderhoudstechnicus, kwaliteitsfunctionaris en/of anderszijns betrokken bij medische hulpmiddelen?

NEN brengt partijen bij elkaar en wil de uitdagingen op het gebied van normalisatie, gerelateerd aan de MDR & IVDR, in kaart brengen. Middels onderstaande link kunnen belanghebbenden deelnemen aan de enquête , wat ongeveer vijf minuten tijd in beslag neemt.

Vul de enquête in.

Vragen of meer informatie

NEN organiseert op 27 maart een informatiebijeenkomst over de nieuwe wet- en relgeving voor medische hulpmiddelen. Meer informatie of aanmelden kan via de pagina van NEN Evenementen.

Hebt u vragen en/of wilt u meer informatie naar aanleiding van dit bericht, dan kunt u contact opnemen met NEN Zorg & Welzijn, advies.medisch@nen.nl of 015 2 690 318.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn