Webinar medische hulpmiddelen: uitstel MDR, wat betekent dat?

25-05-2020 NEN organiseert op 27 mei om 15.30 uur een webinar over medische hulpmiddelen. Tijdens het webinar praten Gert Bos (Qserve) & Erik Vollebregt (Axon Lawyers) u bij over de ontwikkelingen en wat het uitstel van de nieuwe wet- en regelgeving inhoudt. Belanghebbenden worden gevraagd hun interesse kenbaar te maken.

Op dit moment is er veel te doen omtrent medische hulpmiddelen. De ontwikkelingen volgen elkaar razendsnel op. De zorg staat onder druk en men heeft behoefte aan informatie. NEN merkt dit dagelijks aan de hoeveelheid vragen die binnenkomen. Om te voldoen aan behoefte aan informatie vanuit de sector, organiseert NEN een webinar.

Begin april werden deelnemers tijdens een webinar bijgepraat door Gert Bos en Erik Vollebregt over de laatste ontwikkelingen en een aantal ingezonden vragen. Het webinar van 27 mei zoomt in op het uitstel van de MDR. Wat betekent de uitstel, wat houdt het in voor de verschillende partijen en waar kan men rekening mee houden?

Medical Devices Regulation

NEN organiseert jaarlijks een symposium over de Medical Devices Regulation (MDR), om partijen in de keten met elkaar in contact te brengen en kennis en ervaringen uit te wisselen. De huidige ontwikkelingen en de vraagstukken die er liggen, vragen om een tussentijdse update. Omdat de ene vraag veelal samenhangt met de andere, komen twee experts met verschillende achtergronden aan het woord. Om partijen in de zorg ook in deze tijd te ondersteunen, ze wegwijs te maken en om bij te praten over de huidige stand van zaken in Europa waarin ontwikkelingen elkaar razendsnel opvolgen.

Webinar

Het webinar behandelt alleen algemene vraagstukken. Op individuele vraagstukken en/of specifieke producten kan helaas niet worden ingegaan.

Voor wie?

  • Fabrikanten/leveranciers
  • Brancheverenigingen
  • Beroepsverenigingen
  • Distributeurs
  • Inkopers, assortiment coördinatoren en andere experts uit de zorg op het gebied van medische hulpmiddelen en wet- en regelgeving
  • Bestuurders & managers van zorginstellingen

Het webinar is specifiek bedoeld voor bovenstaande categorieën om kennis te delen en partijen de gelegenheid te bieden op een neutraal platform bijeen te komen. Behoort u niet tot één van deze categorieën en wilt u toch het webinar bijwonen? Neem dan contact op door een e-mail te sturen naar zw@nen.nl.

Aanmelden webinar en meer informatie

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via NEN Evenementen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u contact opnemen met Saliha Lalout, consultant Zorg & Welzijn, telefoon 015 2 690 318 of stuur een e-mail naar zw@nen.nl.

Eerder door u bekeken

Vragen over dit onderwerp?

Neem contact met ons op

(015) 2 690 318

zw@nen.nl

Meer Zorg & Welzijn