Norm

ISO/DIS 15216-1:2015 en

Microbiologie van de voedselketen - Horizontale methode voor het aantonen van het hepatitis A virus en norovirus in voedsel met gebruik van real-time RT-PCR - Deel 1: Methode voor kwantificatie

  • Deze norm is niet direct leverbaar vanuit de NEN-shop.
    Wilt u dit product bestellen neemt u dan contact op met NEN-klantenservice: (015) 2 690 391 of klantenservice@nen.nl

Over deze norm

Status Ontwerp
Aantal pagina's 46
Commissie Microbiologie van de voedselketen
Gepubliceerd op 06-08-2015
Taal Engels
This part of ISO 15216 describes a method for quantification of levels of HAV and NoV genogroup I (GI) and II (GII) RNA, from test samples of foodstuffs (soft fruit, salad vegetables, bottled water, bivalve molluscan shellfish) or food surfaces. Following liberation of viruses from the test sample, viral RNA is then extracted by lysis with guanidine thiocyanate and adsorption on silica. Target sequences within the viral RNA are amplified and detected by real-time RT-PCR.

Details

ICS-code 07.100.30
Nederlandse titel Microbiologie van de voedselketen - Horizontale methode voor het aantonen van het hepatitis A virus en norovirus in voedsel met gebruik van real-time RT-PCR - Deel 1: Methode voor kwantificatie
Engelse titel Microbiology of the food chain - Horizontal method for determination of hepatitis A virus and norovirus in food using real-time RT-PCR - Part 1: Method for quantification
Vervangt

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen