Norm

ISO/TS 15216-2:2013 en;fr

Microbiologie van voedingsmiddelen en diervoeders - Horizontale methode voor de detectie van het hepatitis A virus en norovirus in voedingsmiddelen met gebruik van realtime RT-PCR - Deel 2: Methode voor kwalititatieve bepaling

  • Deze norm is ingetrokken sinds 14-05-2013

114,67

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 29
Commissie Microbiologie van de voedselketen
Gepubliceerd op 15-03-2013
Taal Engels, Frans
This part of ISO/TS 15216 describes a method for qualitative detection of HAV and NoV genogroups I (GI) and II (GII), from test samples of foodstuffs or food surfaces. Following liberation of viruses from the test sample, viral RNA is then extracted by lysis with guanidine thiocyanate and adsorption on silica. Target sequences within the viral RNA are amplified and detected by real-time RT-PCR. This approach is also relevant for detection of the target viruses on fomites, or of other human viruses in foodstuffs, on food surfaces or on fomites following appropriate validation and using target-specific primer and probe sets.

Details

ICS-code 07.100.30
Nederlandse titel Microbiologie van voedingsmiddelen en diervoeders - Horizontale methode voor de detectie van het hepatitis A virus en norovirus in voedingsmiddelen met gebruik van realtime RT-PCR - Deel 2: Methode voor kwalititatieve bepaling
Engelse titel Microbiology of food and animal feed - Horizontal method for determination of hepatitis A virus and norovirus in food using real-time RT-PCR - Part 2: Method for qualitative detection
Vervangen door

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen