Norm

NEN 3777:1981 nl

Kaas - Fysische en chemische methoden van onderzoek - Aantonen van de aard van het gebruikte stremsel in Nederlandse kaassoorten

16,10

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 4
Commissie Melk en zuivelproducten
Gepubliceerd op 01-12-1981
Taal Nederlands
Deze norm beschrijft een methode voor de bepaling van het eiwitafbraakpatroon van kaas door middel van polyacrylamide-gaselektroforese. De methode is geschikt voor het aantonen van het gebruik van lebstremsel en van gangbare microbiële stremsels afkomstig van Mucor pusillus Lindt, Mucor miehei, Endothia parasitica en Bacillus polymixa bij de bereiding van de Nederlandse kaassoorten van het type Goudse en Edammer van één week tot ca. drie maanden oud. Het verschil is eiwitafbraakpatroon is meestal het duidelijkst bij kaas van ca. 2 weken oud.

Details

ICS-code 67.100.30
Nederlandse titel Kaas - Fysische en chemische methoden van onderzoek - Aantonen van de aard van het gebruikte stremsel in Nederlandse kaassoorten
Engelse titel Cheese - Physical and chemical test methods - Detection of the type of rennet used in Dutch cheeses

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen