Norm

NEN 3796:1993 nl

Kwark (verse kaas) - Bepaling van het hydroxyprolinegehalte en berekening van het gelatinegehalte

24,20

Over deze norm

Status Definitief
Aantal pagina's 8
Commissie Melk en zuivelproducten
Gepubliceerd op 01-02-1993
Taal Nederlands
Deze norm beschrijft een methode voor de bepaling van het hydroxyprolinegehalte van kwark (verse kaas) en "kwark met eet- en drinkwaren" en geeft de berekening van het gehalte aan watervrije gelatine. Het hydroxyprolinegehalte van gelatine varieert vrij sterk. Een nauwkeurige bepaling van het gelatinegehalte aan de hand van het hydroxyprolinegehalte van kwark en "kwark met eet- en drinkwaren" vereist derhalve kennis van het hydroxyprolinegehalte van de bij de bereiding toegevoegde gelatine. Dit gehalte dient bij voorkeur tegelijk en op dezelfde wijze te worden bepaald als het hydroxyprolinegehalte van het te onderzoek monster kwark of "kwark met eet- en drinkwaren". Als de desbetreffende gelatine niet voorhanden is, kan het benaderde gelatinegehalte van het onderzochte monster worden berekend door een geschatte waarde toe te kennen aan de omrekeningsfactor. De waarde van de toegepaste omrekeningsfactor dient bij het resultaat te worden vermeld. Zie NPR 3749 voor algemene aanwijzingen voor fysisch en chemisch onderzoek van melk en melkproducten.

Details

ICS-code 67.100.30
Nederlandse titel Kwark (verse kaas) - Bepaling van het hydroxyprolinegehalte en berekening van het gelatinegehalte
Engelse titel Quarg (fresh cheese) - Determination of hydroxyprolin content and calculation of gelatin content

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen