Norm

NEN 6357:1990 nl

Plantaardige en dierlijke oliën en vetten - Aantonen en identificeren van antioxidanten - Dunnelaagchromatografische methode

  • Deze norm is ingetrokken sinds 11-02-2004

16,10

Over deze norm

Status Ingetrokken
Aantal pagina's 4
Commissie Plantaardige en dierlijke oliën en vetten
Gepubliceerd op 01-05-1990
Taal Nederlands
Deze norm beschrijft de dunnelaagchromatografische methode voor het aantonen en identificeren van antioxidanten. De norm is van toepassing voor het aantonen en identificeren van antioxidanten in plantaardige en dierlijke oliën en vetten: nordihydroguajareetzuur (NDGA); propylgallaat (PG); octylgallaat (OG); dodecylgallaat (DG); tertiair butylhydrochinon (TBHQ);butylhydroxganisol (tert-butyl-4-methoxyfenol)(BHA);α-tocoferol; butylhydroxytolueen (2,6-di-tert-butyl-4-methylfenol) (BHT). De methode heeft detectiegrenzen van 20 mg/kg voor BHT en 10 mg/kg voor de andere antioxidanten.

Details

ICS-code 67.200.10
Nederlandse titel Plantaardige en dierlijke oliën en vetten - Aantonen en identificeren van antioxidanten - Dunnelaagchromatografische methode
Engelse titel Vegetable and animal oils and fats - Detection and identification of antioxidants - Thin layer chromatographic method

Winkelwagen

Subtotaal:

Ga naar winkelwagen